BB2B
Castellano  |  Català

Benvingut a Better Business to Be

Serveis de Gestió i Organització d'Empreses

Serveis

Estratègia

Descobreixi i mantingui el valor de les seves fonts d'avantatge

Independentment de la mida de l'organització o del seu sector d'activitat, des d'una PIME fins a una multinacional, sigui en el sector industrial, una administració pública o una organització no governamental, disposar d'una estratègia adequada és imprescindible per poder prendre les decisions correctes que permetran aconseguir els objectius establerts i assignar els recursos de forma adequada.

Reptes

El moment actual de recessió econòmica i el canvi de paradigma que s'ha produït en passar de l'era industrial a l'era del coneixement impliquen la revisió tant de tots els nostres dogmes per aconseguir organitzacions amb capacitat per afrontar aquests reptes amb èxit.

Els factors clau d'èxit han canviat:


FACTOR CLAU D'EXIT ERA INDUSTRIAL ERA DEL CONEIXEMENT

Origen de l’Avantatge Competitiu Especialització Integració
Relacions amb clients i proveïdors Desigualtat de la informació Igualtat
Productes i serveis Barats i en cadena A mida de la demanda
Escala global Fronteres nacionals Altres "fronteres"
Cicle de vida del producte Llarg Curt
Nivell dels empleats Diferenciats i delimitats "Moment de la Veritat"
Orientació en la creació de valor Accionistes Stakeholders
Criteris en la valoració Fàbriques, seus... Marques, aliança, patents...

En l'Era del Coneixement, som capaços d'analitzar l'entorn amb les mateixes variables? Com definim estratègies de creixement? Ens serveixen les mateixes mesures de gestió que s'utilitzaven en l'Era Industrial?

Aproximació

El nostre enfocament per afrontar aquests reptes amb èxit es basa en els següents aspectes:

  • Entorn: És necessari analitzar la situació competitiva, les tendències del sector, les dades macroeconòmiques, la tecnologia, els aspectes regulatoris i tots aquells aspectes amb els que interactua l'organització.
  • Creixement: El moment en el qual es troba l'organització i la forma en què han arribat a la situació actual impacten en la forma en què s'ha de plantejar l'estratègia de creixement, és fonamental actuar sobre aquests pilars per poder establir estratègies adequades que es poden veure limitades, per exemple, per la capacitat d'accés al capital i la base actual de clients.
  • Valor: La subsistència i èxit de les organitzacions resideix en la forma en que creen i sostenen aquest valor. El procés i les palanques que el generen han d'estar en el cor de qualsevol estratègia.
  • Implantació: L'estratègia no ha de quedar relegada a un document que adorna les prestatgeries dels responsables de l'organització, ha de ser posada en marxa. Un cop decidit que és el correcte a fer, s'ha de fer correctament, per tant l'establiment de processos, eines i indicadors que permetin mesurar i gestionar és el pas que tanca el cercle.

Serveis

Els serveis oferts es basen en aquests aspectes i són adaptats a les necessitats del client, tant en l'amplitud dels serveis com en la seva profunditat. A continuació es detallen els més rellevants:

  • Anàlisi de Riscos: Difícilment es pot elaborar una estratègia adequada sense un coneixement clar dels riscos que afronta l'organització. Als nostres projectes realitzem una anàlisi dels riscos, els valorem, els prioritzem i definim les mesures que els poden mitigar.
  • Definició d'estratègies: Bé siguin globals per tota l'organització com les estratègies que s'hereten en les àrees d'operacions, sistemes d'informació, organització, finances... definim les estratègies basant-nos en models de creació de valor, d'impacte amb els stakeholders de la companyia, d'anàlisi de l'entorn i de les capacitats internes de la companyia.
  • Implantació i seguiment d'estratègies: Basant-nos en el model de Kaplan i Norton segreguem l'estratègia definida en les palanques que porten a la creació de valor en les dimensions de Clients, Financera, de Processos i Capacitats. La nostra forma de concebre els projectes fa que ens comprometem amb la seva adequada implantació mitjançant seguiment periòdic.
  • Elaboració i seguiment de pressupostos: L'elaboració de pressupostos anuals i el seu seguiment periòdic formen una part fonamental del procés de presa de decisions en funció dels nivells d'assoliment d'objectius establerts.
© BB2B 2018. Tots els drets reservats  |  Nota Legal  |  Política de Privadesa  |  Site Map  |  Contactar  |    RSS  |  Política de cookies
disseny: dommia
Disseny Web
Dommia Solucions Internet
c/ Lepant, 326, Entlo. 1, Desp. 2
08025 - Barcelona
Tel. 902 024 678 | +34 936 241 455
Portfoli visible en: www.dommia.cat